Početkom maja glasanje za ćirilični veb domen Srbije

Bez autora
May 05 2010

Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) će početkom maja, umesto anketnog upitnika, građanima Srbije ponuditi na glasanje najzastupljenije predloge za novo ime domena Srbije koje će biti pisano ćirilicom. Ovi domeni zadovoljavaju kriterijume propisane od strane Internet korporacije za dodeljivanje imena i brojeve - ICANN (Internet Corporation for Ašigned Names and Numbers).Kad se izabere novo ime i pripremi sva potrebna dokumentacija koju je propisao ICANN, Srbija će podneti svoj predlog i zatim pričekati na slično odobrenje kakvo su dobile i četiri zemlje kojima je ta korporacija odobrila imena domena koja nisu napisana latinicom.

Početkom maja glasanje za ćirilični veb domen SrbijeRegistar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) će početkom maja, umesto anketnog upitnika, građanima Srbije ponuditi na glasanje najzastupljenije predloge za novo ime domena Srbije koje će biti pisano ćirilicom.

Ovi domeni zadovoljavaju kriterijume propisane od strane Internet korporacije za dodeljivanje imena i brojeve - ICANN (Internet Corporation for Ašigned Names and Numbers).

Kad se izabere novo ime i pripremi sva potrebna dokumentacija koju je propisao ICANN, Srbija će podneti svoj predlog i zatim pričekati na slično odobrenje kakvo su dobile i četiri zemlje kojima je ta korporacija odobrila imena domena koja nisu napisana latinicom.

Prve četiri zemlje koje su dobile odobrenje da svoja imena domena najvišeg nivoa ispisuju sopstvenim pismom su: Egipat, Rusija, Saudijska Arabija i Ujedinjeni arapski emirati (UAE).

One sada mogu da registruju imena domena na sopstvenom jeziku unutar svojih državnih domena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik